13 Οκτ 2010

Ορεκτικά by trelo.blogspot.com

Πατάτες γεμιστές στο φούρνοΥΛΙΚΑ:8 μέτριες πατάτες  καλοσχηματισμένες με τη φλούδα τους
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 πράσο σε ροδέλες
2/3 φλ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλ. σάλτσα ντομάτα
1 πιπεριά κόκκινη
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βουρτσίζουμε  και πλένουμε καλά τις πατάτες . Βράζουμε τις πατάτες  αλ ντέντε. Κόβουμε ένα καπελάκι στις πατάτες και τις αδειάζουμε ελαφρώς από τη σάρκα τους . Σοτάρουμε τα πράσα και την πιπεριά στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μπέικον και όταν πάρουν χρώμα βάζουμε  και το κιμά. Μετά από λίγο καρυκεύουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας  και 1 φλ. νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τις πατάτες με το κιμά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς .



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Dcreators